Bekvämt att jobba på tåget

För den som reser i tjänsten finns det många fördelar med att välja tåget istället för bilen. Här berättar Rebecka Granström, tågvärd på Norrtåg, om hur det funkar att jobba på tåget.

Bekvämlighet och rörelsefrihet

På tåget kan du ta dig en kaffe i bistron, ta en bensträckare och slå upp din dator så snart du sätter dig på tåget. Du kommer igång direkt, utan startsträcka. Och eftersom det finns toaletter på tåget så går det heller ingen tid till att göra stopp efter vägen, på samma sätt som när du kör bil. När du samåker med någon kanske det inte heller är självklart att sätta sig och jobba, men här på tåget är du i gott sällskap och det är som regel en lugn arbetsmiljö.

Fritt Wifi och gott om eluttag

På Norrtågs och Vy:s tåg gäller fri surf så att du kan jobba ikapp mejlen. Instruktioner för hur du kopplar upp dig på nätverket hittar du ombord på tågen.

-Många som både arbetar och studerar upplever om att det har en bra uppkoppling på tåget till att utföra sitt arbete. Eluttag finns vid varje sittplats, där du också kan fälla ner ett bord framför dig för din laptop, precis som på flyget. I vissa vagnar finns också speciella arbetsplatser med elluttag i taket, säger Rebecka Granström.

Enkel kommunikation i mobilen

I Norrtågsappen kan du köpa enkelbiljetter, partibiljetter och månadskort. Då finns allt i din mobiltelefon.

-Norrtågsappen kommer att uppdateras löpande med nya smarta funktioner allt för att underlätta för dig som reser med oss, säger Rebecka Granström.

Vi gör vårt allra bästa…

Naturligtvis skulle tågoperatörerna vilja garantera att alla tåg kommer fram i rätt tid, men ibland blir det störningar.

-Vi vill att du ska kunna lita på oss och på vår tidtabell. Missar du en anslutning ser vi till att du ändå kommer fram. Då kan du kontakta någon av oss som jobbar ombord, eller ringa vårt servicecenter på telefon 0771-444 111, säger Rebecka Granström och fortsätter:

-Det är också bra att registrera sitt mobilnummer på vår hemsida, för att få meddelanden om störningar. Då får du snabb information om eventuella förseningar eller inställda tåg, som tyvärr händer ibland, även om vi gör vårt allra bästa för att trafiken ska flyta enligt tidtabell.

Här registrerar du ditt telefonnummer för störningsmeddelanden.

Foto: Jennie Lind