Flexbiljetter och Periodkort

När du har köpt Norrtågs elektroniska Periodkort eller Flexbiljett får du utförliga instruktioner i bekräftelsemejlet på hur du bokar en resa med Flexbiljetten. Här kan du också läsa hur du går tillväga.

Flexbiljetter

För dig som reser ofta, men inte varje dag, finns nu Norrtågs Flexbiljett i buntar om 10, 20 och 40 rabatterade enkelresor. Välj vilket som passar dig bäst och vart du vill åka, sen bestämmer du själv när du vill åka. Flexbiljetten kan endast köpas på vår webbplats. Biljetterna gäller en förbestämd sträcka på Norrtågs avgångar och är giltig i sex månader. Familjeerbjudandet gäller men det går inte att lägga in barnet när du bokar biljett. Tågvärden kommer inte debitera barnen ombord som ingår i familjeerbjudandet.

Prisexempel

Luleå – Haparanda
Enkelbiljett – 189kr/resa
Flex 10 – 179kr/resa
Flex 20 – 138kr/resa
Flex 40 – 116kr/resa

Så här bokar du din resa med en Flexbiljett

Vid köp av en Flexbiljett får man ingen fysisk biljett vid köptillfället. I stället får du en bekräftelse till din e-postadress, med ett biljettnummer som du använder varje gång du ska boka din resa. Dina biljetter ligger alltså som ett saldo på nätet. Under menyvalet Hantera din resa kan du se hur många resor du har kvar att använda. Varje gång du ska använda en Flexbiljett bokar du resan på norrtag.se. Efter att du har angett sträcka och tid för resan klickar du på fältet för resenär. Klicka då på knappen ”Pendlare?” för att sedan fylla i Flexbiljettens biljettnummer (exempelvis AAA1234B0001) och det telefonnummer eller den e-postadress du angav då du köpte Flexbiljetterna. Flexbiljetter är personliga och får inte överlåtas till andra.

Periodkort

Passar för dig som pendlar eller ofta reser samma sträcka. En månads obegränsat resande med Norrtåg för pris motsvarande ca. tio enkelresor. Kortet är personligt, kan inte återköpas* och säljs till vuxen-, ungdoms- och studentpris. Två barn, ej fyllda 16 år, reser gratis i vuxens sällskap.

När du köper Periodkortet på norrtag.se får du en pdf med biljettnummer till din e-postadress. Den pdf:en är ditt resebevis. Du behöver inte boka en plats på våra tåg när du reser med periodkort utan du kliver ombord på önskad avgång och visar ditt pendlarkort för tågvärden när de kontrollerar biljetterna.

* Du har rätt att häva köpet om vårt trafikutbud efter köp ändras på ett sätt som avviker från vad du kunde förutsätta vid köpet, och om avvikelsen är av väsentlig betydelse.