Flexbiljetter och Periodkort

Flexbiljetter och Periodkort köps i Vy appen. Här kan du läsa om hur du går tillväga för att boka din resa med Flexbiljett eller Periodkort.

Flexbiljetter

För dig som reser ofta, men inte varje dag, finns nu Norrtågs Flexbiljett i buntar om 10, 20 och 40 rabatterade enkelresor. Välj vilket som passar dig bäst och vart du vill åka, sen bestämmer du själv när du vill åka. Flexbiljetten kan endast köpas i Vy appen. Biljetterna gäller en förbestämd sträcka på Norrtågs avgångar och är giltig i sex månader. Familjeerbjudandet gäller men det går inte att lägga in barnet när du bokar biljett. Tågvärden kommer inte debitera barnen ombord som ingår i familjeerbjudandet.

Prisexempel

Luleå – Haparanda
Enkelbiljett – 189kr/resa
Flex 10 – 179kr/resa
Flex 20 – 138kr/resa
Flex 40 – 116kr/resa

Så här bokar du din resa med en Flexbiljett i Vy appen

Vid köp av en Flexbiljett i Vy appen får man ingen fysisk biljett. I stället får du en bekräftelse på ditt köp till din e-postadress, och Flexbiljetterna ligger som ett saldo i appen. På Hem-skärmen i appen kan du se hur många resor du har kvar att använda och klickar du på rutan för Flexbiljetter får du upp mer information om giltighetstid, genomförda resor m.m. Varje gång du ska använda en Flexbiljett bokar du resan via Vy appen. Efter att du har angett sträckan för vilken du har köpt Flexbiljetter väljer du den avgång du önskar resa med och en Flexbiljett räknas automatiskt av. Vill du spara Flexbiljetten till ett annat tillfälle? Genom att klicka på ”Ändra” kan du välja att köpa din resa med vanlig betalning. Flexbiljetter är personliga och får inte överlåtas till andra.

Periodkort

Passar för dig som pendlar eller ofta reser samma sträcka. En månads obegränsat resande med Norrtåg för pris motsvarande ca. tio enkelresor. Kortet är personligt, kan inte återköpas* och säljs till vuxen-, ungdoms- och studentpris. Två barn, ej fyllda 16 år, reser gratis i vuxens sällskap.

När du köper Periodkortet på i Vy appen får du en knapp i nedre högra hörnet på Hem-skärmen i appen. Klicka på denna och ditt Periodkort kommer upp som en QR-kod som tågvärden scannar ombord på tåget. Du behöver inte boka en plats på våra tåg när du reser med periodkort utan du kliver ombord på önskad avgång och visar din QR-kod för tågvärden när de kontrollerar biljetterna.

* Du har rätt att häva köpet om vårt trafikutbud efter köp ändras på ett sätt som avviker från vad du kunde förutsätta vid köpet, och om avvikelsen är av väsentlig betydelse.