Person håller i mobiltelefon

Norrtågs biljettguide – såhär väljer du tågbiljett

När du reser med Norrtåg kan du välja mellan olika biljetter beroende på hur ofta du reser. Här kan du se vilken tågbiljett som passar dig bäst.

Enkelbiljett för dig som inte reser så ofta. Finns både som enkelresa och tur-och-retur. Biljetten skickas med e-post eller till din mobiltelefon inför resan. Alla våra enkelbiljetter är återbetalningsbara.

Flexbiljett är ett bra alternativ om du reser samma sträcka ganska ofta. Flexbiljett är en rabatterad produkt där du väljer mellan 10, 20 och 40 enkelresor med Norrtågs avgångar på en förbestämd sträcka. Biljetterna är personliga och gäller i sex månader. Två barn, ej fyllda 16 år, reser gratis i vuxens sällskap. Flexbiljett finns att köpa på norrtag.se.

Periodkortet passar för dig som pendlar eller ofta reser samma sträcka. En månads obegränsat resande med Norrtåg för pris motsvarande ca. tio enkelresor. Kortet är personligt, kan inte återköpas* och säljs till vuxen-, ungdoms- och studentpris. Två barn, ej fyllda 16 år, reser gratis i vuxens sällskap.

* Du har rätt att häva köpet om vårt trafikutbud efter köp ändras på ett sätt som avviker från vad du kunde förutsätta vid köpet, och om avvikelsen är av väsentlig betydelse.

Länstrafikkort är ett kort med olika villkor för respektive orter. Det är viktigt att veta att om du reser längre än den sträcka kortet gäller för kan du inte delbetala resan med ett länstrafikkort. Då behöver du en biljett för hela sträckan.

Pensionär har 25% rabatt på Norrtåg. Rabatten gäller på ordinarie priser och du behöver kunna visa giltig id-handling. Pensionärer under 65 år åtnjuter samma rabatt, men du behöver då visa upp pensionärsintyg från Pensionsmyndigheten eller ett giltigt intyg om sjuk-, aktivitets- eller handikappersättning från Försäkringskassan vid biljettkontroll.

Studerande har 25% rabatt vid biljettköp. CSN-, Mecenat- eller Studentkortet och giltig legitimation måste visas upp vid biljettköp och ombord på tåget.

Ungdomar under 26 år har alltid 25% rabatt på Norrtåg. Giltig legitimation ska visas vid biljettköp och ombord på tåget.

Familjerabatt Två barn upp till 16 år reser gratis i sällskap med en vuxen. Två barn under 7 år reser gratis med ungdomar och studerande. Utöver detta betalar resande barn ungdomspris.

Du kan köpa tågbiljetter via mobilen, webben, på servicecenter, hos återförsäljare och ombord på tåget. Att köpa biljett i förväg är billigare men det går självklart alltid bra att köpa av våra tågvärdar under resan.

På vår webb kan du ta reda på allt du vill veta om din resa under fliken allt om resan.

Tack för att du väljer att resa klimatsmart! Välkommen ombord.