Norrtågs biljetter och pendlarkort

Vi vill att fler väljer tåg istället för bilen till jobbet, skolan eller älsklingen. Det är både klimatsmart och pengaklokt. När du reser med Norrtåg kan du välja biljett efter hur ofta du reser med oss. Allt från enkelbiljett för en enstaka resa till pendlarkort för dig som pendlar dagligen.

Enkelbiljett

Enkelbiljett är för dig som inte reser så ofta. Biljetten utfärdas för vald sträcka och avgång och finns för såväl enkelresa som tur- och returresa. Biljetten skickas med e-post eller till din mobiltelefon. För resor efter 4 juni och framåt levereras biljett endast via e-post. På Norrtåg är alla enkelbiljetter avbokningsbara, så länge tågets avgångstid inte passerat.

Köp din biljett här eller hos vårt servicecenter, tel: 0771-444 111.

Naturligtvis kan du köpa Norrtågs biljetter hos våra återförsäljare i hela Sverige.

Du kan få din biljett på några olika sätt:

Till din mobiltelefon

Köp din biljett hos vårt servicecenter eller på vår webbplats och betala med något av de vanligaste kredit- eller betalkorten. Biljetten får du sedan via SMS till din mobiltelefon.

Med e-post

Köp biljetten hos vårt servicecenter eller på vår webbplats och betala med något av de vanligaste betal- eller kreditkorten. Biljetten mejlas som PDF till din e-postadress. Du kan välja att skriva ut biljetten eller visa den ombord i din mobil, surfplatta eller dator.

Hämta ut

Bokar du biljetten hos någon av våra återförsäljare hämtar du ut biljetten där du beställt den.

Ombord på tåget

Vi rekommenderar dig att köpa din resa i förväg på webben, eftersom det alltid är det billigaste alternativet. Men självklart kan du köpa din biljett av tågvärden ombord på tåget om det kniper, bara du är medveten om att den kostar lite mer.

Platsreservation

Vid bokning av biljett på vår webbplats, i vår app eller via vårt servicecenter sker ingen automatisk platsreservation.

Är du i behov av ingång med lågt golv och plant insteg, plats för rörelsehindrad eller ledsagning, vänligen kontakta vårt servicecenter 0771-444 111.

Flexbiljett

Flexbiljetter är en rabatterad biljett för dig som reser med Norrtåg samma sträcka ganska ofta. När du köper en bunt om 10, 20 eller 40 enkelbiljetter för en förbestämd sträcka får du den sträckan rabatterad. Biljetterna är personliga och gäller i sex månader i båda färdriktningarna. Dessutom reser två barn, ej fyllda 16 år, gratis i vuxens sällskap.

En flexbiljett kan inte användas som delbetalning om din resa är längre än den sträcka som flexbiljetten gäller för. Då måste du köpa biljett för hela sträckan du vill resa. Du får häva köpet av Norrtågs flexbiljetter om vårt trafikutbud ändras efter köpet på ett sätt som avviker från vad du kunde förutsätta vid köpet, och om avvikelsen är av väsentlig betydelse för dig.

OBS! På grund av att vi byter säljsystem kommer försäljningen av Flexbiljetter pausas tillfälligt, med start 25 mars, 29 april och 13 maj. Flexbiljetter kommer åter till försäljning 4 juni. Läs mer här.

Resa med flexbiljetter

Varje gång du ska resa med elektronisk flexbiljett (10, 20, 40-biljett) bokar du resan på vanligt sätt i Vy appen. Efter att du har angett sträckan för vilken du har köpt Flexbiljetter väljer du den avgång du önskar resa med och en Flexbiljett räknas automatiskt av.  Kom ihåg att du måste göra bokningen innan tågets avgång.

Elektroniska flexbiljetter i 10, 20, 40-bunt kan du köpa i Vy appen.

Pendlarkortet

Res en månad för ett pris som motsvarar omkring tio enkelresor.

Pendlarkortet är för dig som ofta reser samma sträcka. Kortet är personligt och gäller för obegränsat resande under 30 dagar.

Pendlarkortet säljs till vuxen-, ungdoms- eller studerandepris. Dessutom reser två barn, ej fyllda 16 år, gratis i vuxens sällskap. Norrtågs pendlarkort kan inte återköpas, men du får häva köpet om vårt trafikutbud ändras efter köpet på ett sätt som avviker från vad du kunde förutsätta vid köpet, och om avvikelsen är av väsentlig betydelse för dig.

OBS! På grund av att vi byter säljsystem kommer försäljningen av Periodkort pausas tillfälligt, med start 17 maj. Periodkort kommer åter till försäljning 4 juni. Läs mer här.

Resa med Pendlarkortet

Du behöver inte boka plats för att resa med pendlarkort. Du kliver ombord på den avgång du önskar resa med och visar ditt pendlarkort för tågvärden när de kollar biljetterna. När du har köpt pendlarkortet via Vy-appen scannar tågvärden en QR-kod.

Du kan köpa Pendlarkortet i Vy appen.

Länstrafikkort

Länstrafikens kort gäller för resor enligt villkoren för respektive kort. Det går även bra att inom Norrtåg använda Länstrafikens kort som delbetalning när man reser på kortet där det är giltigt och sedan kompletterar med exempelvis en enkelbiljett för fortsättningen av resan som kortet ej gäller för.