En kvinna med blont hår och stora svarta hörlurar sitter i en tågvagn och tittar ut genom fönstret

Bra för dig som reser ofta

Vårt jobb är att se till att vardagen blir så enkel som möjligt. För så många som möjligt. Så ofta som möjligt. Därför har vi olika kort och biljetter som gör det ännu mer bekvämt och pengaklokt att välja tåget oftare.

Ofta? Välj flexbiljetter.

Reser du regelbundet, men kanske bara en dag i veckan, rekommenderar vi flexbiljetter. Du köper en bunt biljetter i förväg till ett extra bra pris. Biljetterna är opersonliga, så ni kan gå ihop ett gäng om ni vill.

Oftare? Välj Pendlarkortet.

Pendlar du flera dagar i veckan är något av våra kort den mest ekonomiska lösningen. Kanske Pendlarkortet? Då reser du hur mycket du vill i trettio dagar på en förbestämd sträcka. Kostnad? Ungefär samma pris som för tio enkelresor.

Tågpendla med oss…

Kanske har du tänkt jobba lite under resan? Fortsätta med handarbetet? Eller meditera en stund? Det är fint så. Men tänk så mycket annat du hinner göra medan landskapet passerar förbi tågfönstret – utan att du ens lyfter på lillfingret. Just nu avvärjer du lite klimathot och bidrar till samhällsnyttan – samtidigt som du tjänar en slant på det.

…för plånboken

Om du har möjlighet att låta bilen stå och ta tåget i stället sparar du pengar. Ett exempel: Luleå-Boden är en vanlig pendlingssträcka. Kör du bil varje arbetsdag kostar det 5 390 kronor i månaden*. Med ett pendlarkort på samma sträcka betalar du bara 901 kronor.

*) Vi har använt oss av Vi Bilägares uppgift om att en bil kostar ca 38,50 kr/mil.

..för klimatet

Koldioxid är den mest omtalade växthusgasen som bidrar till den globala uppvärmningen. Hur långt kan du resa på 1 grams utsläpp av koldioxid? Med bilen tar du dig 16 meter. Tar du tåget kommer du 30 mil ­– en sträcka som motsvarar Sundsvall – Umeå. Visst borde valet vara enkelt?

…för fritiden

Genomsnittsnorrlänningen pendlar 95 minuter per vecka. När du reser med tåg kan du låta tankarna gå på frigång – eller jobba om du vill det – och dina händer är fria att skriva, handarbeta eller bara rulla tummarna.

https://www.vibilagare.se/nyheter/en-timme-jobbpendling-om-dagen-svensken