Så hjälper vi dig att komma fram i tid

De allra flesta tåg kommer fram i tid. Ändå händer det ibland att en tågresa påverkas av störningar. Irénee Björk Tyfting är en av de tågvärdar som hjälper dig som resenär att ta dig till din destination.

Irénee Björk Tyfting är tågvärd på Norrtåg och tycker att hon har ett drömjobb.

-Jag älskar att resa och att möta alla dessa resenärer! Jag gillar verkligen att prata med och hjälpa dem, säger hon.


När det blir störningar på en tågavgång så försöker Irenée så snabbt som möjligt ta reda på orsaken.

-Först tar jag kontakt med min lokförare för att se om vi har mer information om trafikläget. Jag försöker också snabbt ringa vår driftcentral för att få veta vad som händer och vad som gäller. Det är också till “driften” som jag rapporterar vilka av mina resenärer som riskerar att missa ett byte, och som kanske behöver en taxi eller buss som ersättning. Ibland kan vi också se till att hålla ett anslutande tåg så att resenären kommer med, trots några minuters försening.


Kommunikationen till resenärerna är otroligt viktig – om inte avgörande – vid en försening eller en störning.

-För mig är det viktigt att hela tiden hålla mina resenärer uppdaterade, jag visar mig på tåget, pratar med folk och svarar på frågor. Ibland har jag inte alla svaren men jag vet att alla blir lugnare och nöjdare bara vi finns till hands, och att vi ger information ofta.


Irénee Björk Tyfting understryker att de allra flesta avgångar är i tid och att tåget är ett perfekt alternativ för resor i tjänsten.

-Du har friheten att röra dig, äta, gå på toa och att nyttja tiden till annat. Du jobbar bekvämt med både eluttag och fritt wifi samtidigt som du reser miljövänligt. För mig finns det bara positiva saker med att åka tåg!


Information om tågresan och tågbiljetterna