Language

Använd Google Translate för att översätta hemsidan. Vi tar inget ansvar för riktigheten i översättningen.

Sök din tågresa genom Sverige.
Boka och köp tågbiljetter här.

{{alert.msg}}

Tidtabeller vintern 2022/2023

Från och med 11 december gäller höstens tidtabell, du hittar de uppdaterade avgångarna nedan.

Norrtågs app stänger – välkommen till Vy-appen

Den 30 november stängs Norrtågs app ned. Samtliga av Norrtågs produkter hittar du i Vy-appen. Till exempel Pendlarkort, Flexbiljetter, Smartpris och enkelbiljetter. I Vy-appen kan du gå med i Grön Resa och ta del av flera fördelar som gratis underhållning, restips och andra erbjudanden. Laddas ner där appar finns.

Nu kan du boka resor fram till den 26 februari

Nu har vi släppt biljetter fram till den 26 februari 2023. Detta gäller samtliga sträckor förutom Umeå-Vännäs-Vindeln-Hällnäs där tidtabellen ännu inte är fastställd av Trafikverket.

Pendlarkort för Vindeln – Vännäs – Umeå 399 kronor

Nu har vi sänkt priset rejält för dig som pendlar mellan Hällnäs och Umeå eller någon station däremellan. Köp ett pendlarkort för 399 kronor och res klimatsmart varje dag.  

Förändringsresan

Under våren gjorde flera arbetsplatser i Norrbotten en förändringsresa. Den gick ut på att testa nya resvanor byta ut en överenskommen andel tjänsteresor med bil mot tåg. En del medarbetare testade också att göra restid till arbetstid, genom att jobbpendla med tåg och räkna en viss del av restiden som arbetstid.

Resenärer med ukrainskt pass

Från och med den 1 oktober gäller inte längre ukrainskt pass som färdbevis på Norrtåg. Vi hänvisar till migrationsverket för de som fortsatt behöver hjälp att ordna med resa.

Med Smartpris får du högre rabatt ju mer du reser

Med vår flexibla biljett Smartpris så får du högre rabatt ju mer du reser. Till slut reser du faktiskt gratis. Du kan endast köpa Smartpris i Vy:s app som du laddar du ned där appar finns.

Flexbiljett

För dig som reser ofta, men inte varje dag, finns nu Norrtågs Flexbiljett i buntar om 10, 20 och 40 rabatterade enkelbiljetter. Välj vilket som passar dig bäst och vart du vill åka, sen bestämmer du själv när du vill åka. Flexbiljetten kan köpas på vår webbplats eller i Vy:s app. Biljetterna är personliga, gäller på en förbestämd sträcka och i sex månader.

Köp din Flexbiljett på norrtag.se eller i Vy:s app

Läs mer om vilken biljett som passar dig här.

Ta tåget till bilen

Du kommer långt när du åker med tåg, men ibland inte hela vägen fram till din slutdestination. I samarbete med Europcar kan du hyra en el- eller hybridbil till rabatterat pris, framkört till tågstationen och allt.

Förbättrad trafikinformation i mobilen.

Nu utvecklar vi vår sms-tjänst för att kunna ge dig bättre information om pågående trafikstörningar.

Billigare resor för pensionärer

Nu får pensionärer 25 procent rabatt på Norrtåg.
Rabatten gäller på ordinarie priser. För att få ta del av rabatten ska resenären vara 65 år eller äldre och kunna visa giltig id-handling. Pensionärer under 65 år behöver pensionärsintyg från Pensionsmyndigheten eller ett giltigt intyg om sjuk-, aktivitets- eller handikappersättning från Försäkringskassan.

Läs mer

Person som håller i en mobiltelefon

Norrtågs biljettguide – så här väljer du tågbiljett

När du reser med Norrtåg kan du välja mellan olika biljetter beroende på hur ofta du reser. Här kan du se vilken tågbiljett som passar dig bäst.

Läs mer här

Banarbete sommar

Pågående banarbeten

Här kan du ta del av planerade banarbeten för att se om din resa påverkas.

Läs mer

Illustration Bil vs Tåg

Din tågresa sparar energi

30 mil med tåg är lika mycket som 16 meter bilresa. Därför är tåg ett av det mest miljövänliga transportsätten.

Läs mer

Fri surf på alla linjer

Jobba ikapp mejlen, läsa bloggar eller streama senaste avsnittet av favoritserien? Nu kan du surfa fritt när du reser med oss. Instruktioner för hur du kopplar upp dig på nätverket hittar du ombord på tågen.

Vi uppgraderar säkerhetssystem på våra fordon

Norrtågs fordon uppgraderas nu till säkerhetssystemet ERTMS.

Läs mer

För dig som väljer tåget

Här ser du som reser ofta vilka kort och biljetter du kan välja. Att tågpendla är klokt för plånbok, klimat och fritid.

Läs mer!